Henna
De exp. date is 6-2021, vandaar dat het poeder in promo staat.
Het poeder is altijd donker en koud bewaard geweest, dus de kwaliteit van de henna en de staining is wel nog altijd 100 %.
Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik uit de kattenstaartfamilie (Lythraceae) die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt en de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren. De actieve stof, lawsone, verbindt zich in het haar of de huid met de daar aanwezige eiwitten. Blond haar kleurt hierdoor rood, bruin haar wordt kastanjebruin, en grijs haar kleurt oranje. Ook bij de huid zal de kleur van de henna verschillen naargelang het type huid, de plaats en duur van applicatie.
Antigifcentrum: “Echte henna, van plantaardige oorsprong, geeft slechts zelden aanleiding tot problemen. Indien er toch allergieproblemen ontstaan, gebeurt dit meestal bij mensen die er beroepshalve mee bezig zijn.”
De natuurlijke kleur van henna is bruinrood.
We geven op regelmatige basis workshop Henna Tattoos, waarin we uitleg geven over de geschiedenis en de bereiding van hennapasta. We oefenen vervolgens de basistechnieken in en gaan daarna aan de slag met henna op papier en onze eigen of elkaars huid.
Inhoud: ca. 16 gram
Goed voor ca. 3 volledige handen en armen.
Goed voor ca. 1u aan professioneel, snel tempo.
Goed voor ca. 3u aan beginners tempo.
Ingrediënten:
100 % puur Jamila hennapoeder
fijne kristalsuiker
water en biologisch citroensap
biologische essentiële olie (Tea Tree)
Bewaring:
Henna kun je een dag op kamertemperatuur bewaren. Daarna zal ze minder goed beginnen werken.
In de koelkast bewaart ze voor zo`n 3 tot 4 dagen.
De diepvries is ideaal: daarin blijft de henna ruim een jaar goed. Je kan de henna herhaaldelijks opnieuw invriezen en
ontdooien voor gebruik. Dit vormt geen problemen omdat de henna enkel extern wordt gebruikt, en niet als voeding dient.
Alle info over gebruik en verwijdering: